MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

De Bowen techniek is door Tom Bowen ontwikkeld. Tom Bowen woonde en werkte in Australië. De Bowen techniek werd zo’n dertig jaar geleden geïntroduceerd in Nederland door Hans Thijssen. Hij verrichtte in Nederland het pionierswerk.
De Bowen- techniek is een manuele, tamelijk zachte behandeling die fascia ontspant; fascia is een groot communicatiesysteem. Alle weefsels van het lichaam zijn bekleed met fascia. 

Door deze behandeling raakt het lichaam in harmonie, want de doorbloeding wordt verbeterd. Het is de eerste stap tot een genezingsproces.
Voor dit proces van genezing zijn minimaal 3 behandelingen nodig. Wij adviseren deze eerste behandelingen wekelijks te ondergaan. We raden echter vaker aan om de behandelingen uit te breiden naar zesmaal. Vervolgens raden we de cliënt aan om het lichaam zes weken rust te gunnen door de behandelingen te staken.
Er kan daarna een advies volgen voor een vervolg behandeltraject van bijvoorbeeld drie tot zes behandelingen. Indien er een nieuwe blessure optreedt, bijvoorbeeld door een valpartij, kan een ander traject overwogen worden.

Hier onder vind je een aantal aandoeningen waarvoor de Bowen Techniek kan worden in gezet:
- rug-, nek- , en schouderklachten
- knie-, heup- en enkelklachten
- stress , slaapproblemen en een burn-out
- astma, bronchitis en hooikoorts 

Voor de behandeling van hooikoorts is het beste om in januari de behandelingen te starten, voordat het hooikoorts- seizoen begint.
De Bowen- techniek is geschikt voor alle leeftijden. 

Neem contact op voor het boeken van een afspraak met: 
Maria van Alten 0624243468 Maria.jpg

 


< Terug naar boven