MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

Uitleg Tweedaagse Leverreiniging

Het doen van de tweedaagse leverreiniging neemt enorm in populariteit toe. Dit is niet zo gek, omdat er enorm veel gezondheidswinst te behalen is bij het doen van de lever-en galblaasreiniging.

Omdat de lever veel belangrijke functies heeft in ons lichaam, werkt de leverreiniging en het verwijderen van galstenen uit de lever en galblaas door in de functies van alle organen van het lichaam en zo dus in het totale welzijn van de mens in een vervuilde en vervuilende maatschappij.

Bovendien zal het doen van leverreinigingen je helpen om veel makkelijker lichaamsvet te verbranden.


Belangrijk!

  • Het is belangrijk dat je voldoende bent voorbereid op het doen van de leverreiniging. Hiermee doelen we met name op het reinigen van de dikke darm met behulp van Colon Hydrotherapie behandelingen of Klysma's en het gebruik van Oxy Powder.
  • Verder moet je beseffen dat je de leverreiniging meerdere malen dient te herhalen. Het is beter om er niet aan te beginnen als je dit niet wilt. 

Het is het beste om vooraf een lezing bij te wonen, zodat je weet wat je te doen staat. Klik hier om meer te lezen of je aan te melden voor een lezing.


Leverreiniging Uitleg tweedaagse reiniging - Natuurlijk gezond - Santura

Voorbereiding met de methode van Andreas MoritzDrink 1 liter appelsap per dag gedurende zes dagen: (je mag meer drinken als dat goed voelt). Het malinezuur (appelzuur) in het appelsap verweekt de galstenen en maakt de doorgang ervan door de galkanalen soepel en gemakkelijk, waardoor de leverreiniging succesvoller zal zijn.
Het appelsap heeft een sterk reinigend effect. Een aantal gevoelige mensen kan een opgeblazen gevoel ervaren en in sommige gevallen diarree krijgen tijdens de eerste paar dagen. Veel van de diarree is in feite vastgekoekte gal die door de lever en galblaas wordt afgevoerd (te zien aan een bruinige, gele kleur). De gistende werking van het sap helpt om de galkanalen te verwijden.
Als dit enigszins onaangenaam wordt, kun je het appelsap verdunnen met zoveel water als je wilt, of andere opties gebruiken die verderop beschreven worden. Drink het appelsap langzaam, verspreid over de dag, tussen de maaltijden (drink het sap niet tijdens, net voor en de eerste twee uur na de maaltijden en ’s avonds). Dit komt boven op je normale waterconsumptie van zes tot acht glazen per dag (1,5 tot 2 liter).
Noot: gebruik bij voorkeur biologisch appelsap, hoewel voor het doel van de zuivering elk goed merk appelsap, appelconcentraat of appelazijn net zo goed werkt. Het kan nuttig zijn om je mond met natriumbicarbonaat (zuiveringszout) te spoelen en/of je tanden verschillende keren per dag te poetsen om te voorkomen dat je tanden beschadigd raken. Denk erom dat je niet binnen 1 uur na het drinken van het appelsap je tanden poetst, omdat het tandglazuur dan nog zacht kan zijn van de vruchtsuikers en daardoor zou kunnen beschadigen.
Mocht je intolerantie of een allergie hebben voor appelsap, dan verwijs ik je naar de andere opties, beschreven in het boek van Andreas Moritz. Zie onderaan deze pagina.

 

Appelzuur in capsules

Tegenwoordig bieden we malinezuurpoeder (appelzuur) in capsulevorm aan. Het grote voordeel hiervan is dat het tandglazuur niet wordt aangetast. Bij ons in de praktijk zijn deze capsules verkrijgbaar, en we gebruiken uitsluitend de natuurlijke vorm van appelzuur.

Om dezelfde hoeveelheid appelzuur binnen te krijgen als met een liter appelsap, heb je slechts vier capsules per dag nodig. Neem deze capsules gedurende de dag tussen de maaltijden door, met een groot glas water. Gebruik de capsules niet tijdens, vlak voor, of binnen twee uur na de maaltijden, en ook niet 's avonds. De glazen water die je hierbij drinkt, komen bovenop je normale waterconsumptie van zes tot acht glazen per dag (1,5 tot 2 liter).

 

Dieetvoorschriften: neem gedurende de volledige voorbereidings- en reinigingsweek op de leverreiniging geen voedingsmiddelen of dranken die koud of gekoeld zijn; ze koelen de lever af en verminderen daardoor de werkzaamheid van de zuivering. Alle voedingsmiddelen en dranken moeten warm zijn of op zijn minst op kamertemperatuur.
Neem om de lever voor te bereiden op het hoofdgedeelte van de zuivering zo mogelijk geen dierlijke voedingsmiddelen, zuivelproducten en gefrituurd voedsel. Eet verder normale maaltijden, maar voorkom dat je te veel eet.

De beste tijden voor de reiniging: het belangrijkste en laatste deel van de leverzuivering kan het best in een weekend gedaan worden, wanneer je niet onder druk staat en voldoende tijd hebt om te rusten. Hoewel de leverzuivering op elke tijd van de maand effectief is, zou deze bij voorkeur samen moeten vallen met een dag tussen volle en nieuwe maan. Doe de zuivering niet tijdens volle maan (het lichaam houdt op deze dag meer vloeistoffen in de hersenen en weefsels vast dan anders).
De dag van nieuwe maan is het gunstigst voor reinigings-en helingsdoeleinden.

Als je medicijnen gebruikt: neem tijdens het leverzuiveringsprotocol alleen de medicatie, vitamines of supplementen in die absoluut noodzakelijk zijn. Het is belangrijk om de lever geen extra werk te geven dat haar reinigingswerkzaamheden in de weg kan zitten.

Zorg dat je je darmen reinigt voor en na de leverreiniging: een regelmatige stoelgang hoeft niet noodzakelijk een teken te zijn dat je darmen geen belemmeringen hebben. Het reinigen van de dikke darm, een paar dagen voor of idealiter op de zesde dag van de voorbereiding, helpt om ongemak of misselijkheid tijdens de daadwerkelijke leverzuivering te voorkomen of te minimaliseren.
Dit voorkomt het terugstromen van het oliemengsel of van afvalproducten vanuit het darmkanaal naar de maag. Het ondersteunt het lichaam ook om de galstenen snel af te voeren. Een hoge darmspoeling (colonhydrotherapie) is de snelste en eenvoudigste methode om de dikke darm voor te bereiden op de leverzuivering. Een klysma met behulp van het Colema Board is de op een na beste methode en als laatste kan gekozen worden voor het traditionele klisma.

Wat je moet doen op de zesde dag van appelsap drinken: drink de complete liter appelsap of de 4 capsules met water in de ochtend. Je kunt het sap vrij snel na het wakker worden drinken.

Andreas Mortitz legt uit waarom het doen van darmspoelingen vóór en ná de leverreiniging van extreem belang is.


Bestel hier het boek van Andreas Moritz voor maar € 35,50

Klik op het boek om het te bestellenLeverreiniging Uitleg tweedaagse reiniging - Natuurlijk gezond - Santura

Het boek is ook bij ons in de praktijk te verkrijgen

 

 

Andreas Moritz is overleden op 21 oktober 2012 Lees hier meer


13e_22_04_12_Dous Uitleg tweedaagse reiniging - Natuurlijk gezond - Santura

 

 

Klik hier om meer foto's van galstenen te zien


In onderstaande teleclass legt Andreas Moritz alles uit over de leverreiniging. Het waarom, het hoe en het belang van de darmspoelingen vóór en ná het doen van de leverreiniging.


Voorbereiding volgens Hulda Clark


Hulda Clark raadt aan om alvorens een tweedaagse leverreiniging te doen eerst parasieten te doden. Volgens haar zal dit het succes van deze kuur ten goede komen en voorkomen dat je je niet lekker gaat voelen tijdens het doen van de kuur. Je doodt parasieten door de parasietenkruidenkuur te doen. Als je het onderhoudsprogramma van de parasietenkuur volgt, ben je altijd klaar om deze leverkuur te doen.

Andreas Moritz zegt hierover dat de parasieten tijdens het doen van de leverreiniging vanzelf mee naar buiten worden afgevoerd en dat het niet noodzakelijk is de parasieten vooraf te doden.

Mijn eigen conclusie is dat ik veel succesvolle leverreinigingen heb gedaan en gezien bij cliënten, ook zonder het vooraf doen van de parasietenkuur. De theorie van Hulda Clark, klinkt echter ook heel logisch. Zij zegt namelijk dat als er veel parasieten vastgezogen zitten in de galkanalen, het moeilijk kan zijn om de galstroom en galstenen vanuit die galgangen te verwijderen.
Mocht je dus al meerdere leverreinigingen hebben gedaan met weinig succes, is het misschien toch aan te raden een keer de parasietenkuur te volgen. Zeker als je huisdieren hebt, is het goed om regelmatig de parasietenkuur te doen of het onderhoudsprogramma te blijven volgen.

Bestel hier het boek van Hulda Clark Hulda Clark 9789065561671

Daadwerkelijke leverreiniging met de methode van Andreas Moritz en Dr. Hulda Clark

Benodigdheden:

  • 4 glazen water à 180 ml (of vers geperst appel- of grapefruitsap).
  • Bitterzout (Magnesium sulfaat): 4 eetlepels (1 eetlepel is 15 gram).
  • Olijfolie: 120 ml (lichte olijfolie is makkelijker in te nemen).
  • Verse rode grapefruit: 1 grote of 2 kleine, genoeg om minstens 160 ml sap van te maken.
  • Ornithine: 4 tot 8 capsules van 500 mg, om er zeker van te zijn dat je goed kan slapen. (ornithine is een aminozuur, wat er voor zorgt dat de vrijgekomen afvalstoffen, met name de ammoniakken, worden geabsorbeerd).
  • Een grote pot of beker met deksel (liefst van glas).
  • Eventueel: een groot plastic rietje: om te helpen het mengsel te drinken. De meeste mensen vinden de leverborrel echter niet vies en veel mensen vinden het zelfs lekker.
  • Eventueel: Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur: 10 tot 20 druppels, om parasieten te doden die uit de lever komen.

 

Uitleg kuur:

Kies een dag uit, bijvoorbeeld zaterdag, om de reiniging te doen, zodat je de volgende dag uit kan rusten.

Neem geen medicijnen, vitaminen of andere pillen die je niet perse nodig hebt; zij kunnen voorkomen dat de reiniging succesvol is. Stop de dag ervoor ook met de parasietenkuur en de nierkruiden.

Dag 1:
Neem een ontbijt en lunch dat geen vet bevat, bijvoorbeeld: Gekookte granen (zoals havermoutpap gekookt met water - geen melk), fruit, fruitsap, brood met jam, honing of appelstroop (geen boter), gepofte of gekookte aardappels of groenten met alleen een beetje zout. Als je het glutenvrije vezelbrood wilt eten, zorg er dan voor dat je het brood zonder toevoeging van kokosolie, sesam en zonnebloempitten hebt bereid en gebruik niet het recept van het Dolibrood (door alle noten en zaden is dit brood te vet om geschikt te zijn voorafgaand aan de leverreiniging.

Door het vermijden van vet wordt ervoor gezorgd dat de gal zich opstapelt en er druk in de lever ontstaat. Hoe hoger de druk, des te meer stenen eruit worden geduwd.

14:00 uur: eet of drink niets meer (behalve water) na twee uur 's middags. Als je je hier niet aan houdt, kan je je later behoorlijk ziek gaan voelen. Maak eventueel het bitterzout vast klaar. Als je een setje voor de leverreiniging bij ons in de praktijk hebt aangeschaft, kun je 4 glazen water nemen (van ieder ongeveer 180 ml) en in ieder glas een zakje bitterzout oplossen. Als je geen setje bij ons hebt aangeschaft, doe je een eetlepel (à 15 gram) in ieder glas.

18:00 uur: drink één portie van deze oplossing. Je mag, als je dat wilt, erna een paar slokjes water drinken om je mond te spoelen.

Zet nu de olijfolie en grapefruit klaar om op kamertemperatuur te komen.

20:00 uur: drink nogmaals een glas water met 1 eetlepel bitterzout. Alhoewel je niet gegeten hebt sinds 14.00 uur, zal je geen honger hebben. Maak je alvast klaar voor het slapengaan. Bij dit proces is timing best belangrijk.

21:45 uur: giet 120 ml olijfolie in een literpot met deksel.Was de grapefruits grondig en pers ze uit met de hand, verwijder het vruchtvlees met een vork of zeefje. Zorg dat je minimaal 160 ml sap hebt, iets meer is beter. Giet dit bij de olijfolie. Voeg eventueel 10-20 druppels Paratrex of Zwarte Walnootschil tinctuur toe. Sluit de pot goed af en schud stevig totdat het waterig is (dit lukt alleen met vers grapefruitsap).

Ga nu nog één of meerdere keren naar het toilet, zelfs al wordt het dan wat later voor je drank van 22.00 uur. Probeer ervoor te zorgen dat je niet meer dan een kwartier te laat bent. Anders kan het dat je er minder stenen uit krijgt.

22:00 uur: drink het olijfolie-grapefruitsap-mengsel. Neem 4 tot 8 Ornithine capsules in met de eerste slokjes om er zeker van te zijn dat je kan slapen. Je kunt door een groot plastic rietje drinken om het jezelf makkelijker te maken als je het mengsel vies vind. Je mag eventueel ook honing, ketchup of azijn tussen de slokjes door gebruiken. Zorg dat deze klaarliggen op een eetlepel op het aanrecht. Neem alles mee naar je slaapkamer als je dat wilt, maar drink het staande op. Drink het geheel binnen 5 minuten op (15 minuten voor heel oude of zwakke mensen).

Ga nu meteen liggen
Er komen misschien helemaal geen stenen los, als je dit niet doet. Hoe eerder je gaat liggen, des te meer stenen je eruit krijgt. Zorg dat je dus voortijdig klaar bent om naar bed te gaan. Maak niet eerst nog even de keuken schoon. Zodra je de drank op hebt, loop je naar je bed en ga je plat op je rug liggen met je hoofd hoog op een kussen (je hoofd moet hoger liggen dan je buik). Doe het licht uit en probeer eraan te denken wat er nu in je lever gebeurt. Probeer de eerste 20 minuten of langer heel stil te liggen en niet te praten. Het kan zijn dat je een hele rits galsteentjes als knikkers door je galbuisjes voelt gaan. Je zal geen pijn hebben, want de galbuisjes zijn geopend en ontspannen (dankzij het bitterzout!). Ga nu slapen, het kan zijn dat je geen stenen krijgt als je dit niet doet.

De volgende ochtend (Dag 2):
Zodra je wakker wordt, neem je eerst een glas warm of lauwwarm water en kort daarna de derde dosis bitterzout. Je mag teruggaan naar bed, maar het is het beste om in een opgeheven positie te zijn (je kunt bijvoorbeeld gaan mediteren of iets gaan lezen). Neem de derde portie niet voor 6.00 uur 's ochtends. 

Twee uur later: neem de vierde (en laatste) portie bitterzout. Je mag eventueel weer teruggaan naar bed.

Nog eens twee uur later mag je weer beginnen met eten. Begin met vruchtensap. Eet een half uur later fruit. Een uur daarna mag je weer normaal eten, maar houd het licht. Tegen de middag zal je je weer beter voelen.

Blijf de eerste 2-3 dagen licht eten. Bedenk dat je lever een enorme "operatie" heeft ondergaan.

De volgende dag (Dag 3):
Reinig de dikke darm met behulp van een Colon Hydrotherapie behandeling of Klysma's en het gebruik van Oxy Powder.

 


Water drinken is heel belangrijk
Denk erom dat het heel belangrijk is om voldoende water (liefst warm of lauwwarm) te drinken gedurende het gehele proces en tijdens de voorbereidingsdagen, maar vooral ook ná het doen van de leverreiniging. Vermijd alleen het drinken van water direct na het nemen van het bitterzout (10-15 minuten) en de eerste twee uur na het oliemengsel.

Hoe goed heb je het gedaan? Je kunt verwachten dat je 's ochtends diarree hebt. Gebruik een zaklantaarn om in het toilet naar galstenen in je stoelgang te zoeken. Ook kun je een zeef of vergiet vooraf in de wc plaatsen om de stenen op te vangen (gebruik deze zeef of vergiet niet meer voor je voeding, omdat er veel afvalstoffen in de galstenen zitten). Zoek vooral naar groene stenen, dat zijn echte galstenen en geen voedselresten. Alleen gal uit de lever is erwtengroen.

Voedselresten zinken, maar galstenen komen boven drijven doordat ze cholesterol bevatten.
Je kunt ook (met name bij de eerste 3-5 leverreinigingen) allerlei gekleurde en harde stenen vinden, die wel naar de bodem zakken. Deze stenen komen uit de galblaas. Tel alle stenen, zowel de groene als de huidkleurige en anders gekleurde stenen. Er zijn in totaal ongeveer 2000 stenen nodig om voorgoed van allergieën, bursitis of bovenrugpijn af te komen. De eerste leverkuur kan ervoor zorgen dat je er een paar dagen vanaf bent, maar zodra de stenen die daarachter lagen naar voren verplaatsen, kunnen ze je weer dezelfde symptomen geven. 

Soms zitten de galbuisjes vol met cholesterol kristallen die geen ronde steentjes hebben gevormd.
Ze verschijnen als "snippers" die boven komen drijven in de toiletpot. Ze kunnen huidkleurig zijn en miljoenen kleine witte kristallen bevatten. Het verwijderen hiervan is net zo belangrijk als het verwijderen van stenen. 

Je kunt de leverreiniging elke twee tot vier weken herhalen. Doe nooit een leverreiniging wanneer je echt ziek bent. Houdt minimaal een tijdsbestek van twee weken tussen de leverreinigingen aan, omdat de galstenen minstens twee weken nodig hebben om van achter in de lever zich te verplaatsen naar de grotere galgangen. Dan heeft het pas weer zin om een nieuwe reiniging te doen. In sommige gevallen kan het echter zinnig zijn om al sneller een nieuwe reiniging te doen. Dit is met name als je klachten ervaart ná het doen van de reiniging. Neem bij twijfel altijd contact met ons op of met je eigen colon hydrotherapeut.

BELANGRIJK!!!!
Blijf de procedure herhalen tot alle stenen verwijderd zijn. Je weet dit pas met zekerheid als je 2 maal een leverreiniging hebt gehad zonder enige steen.

De meeste mensen hebben hier minstens 12 leverreinigingen voor nodig. Sommigen zelfs nog veel meer. Als je bij voorbaat al zegt dat je dit te veel vind, begin er dan helemaal niet aan. Het is dan beter om de boel niet in beweging te gaan zetten.

MOCHT JE ECHTER BESLUITEN OM ER WEL VOOR TE WILLEN GAAN, DAN ZUL JE ENORM BELOOND WORDEN MET EEN HEERLIJK GEZOND EN VITAAL LEVEN!

Hoe veilig is de leverreiniging? 
Het is zeer veilig. Onze mening is gebaseerd op meer dan 500 gevallen, waaronder vele mensen ouder dan zeventig en tachtig jaar. Geen van hen hoefde naar het ziekenhuis; geen van hen klaagde over pijn. Wel waren er een aantal behoorlijk ziek van geworden voor een dag of twee erna, hoewel men in elk van die gevallen het parasieten- onderhoudsprogramma verwaarloosd had of de voorbereidingen niet in acht hadden genomen. Met name het reinigen van de darm vooraf en naderhand is heel belangrijk. Ook kan het in deze gevallen aan te raden zijn om eerst de parasieten- en nierenreiniging af te maken, voordat je aan de leverreiniging begint. 

Pas op voor duizeligheid
Verder is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het magnesiumsulfaat (bitterzout) er voor kan zorgen dat je bloeddruk een flink stuk naar beneden gaat. Dit kan er voor zorgen dat je duizelig wordt en in het ernstigste geval zelfs onderuit gaat. Dit ontstaat eerder als je snel opstaat en beweegt. Neem dus je tijd en de rust. Moet je een trap af om naar het toilet te gaan, zorg dan dat je extra veiligheidsmaatregelen neemt. Zet eventueel een emmer naast je bed, zodat je niet naar beneden hoeft of ga bijvoorbeeld achteruit de trap af, zodat je niet van de trap zult vallen.

GEFELICITEERD! Je hebt je galstenen verwijderd zonder operatie! 
Wij hebben dit recept misschien verbeterd, maar we hebben het beslist niet zelf uitgevonden. Het werd honderden, misschien wel duizenden jaren geleden uitgevonden. BEDANKT KRUIDENGENEZERS! Deze procedure staat lijnrecht tegenover vele moderne medische zienswijzen. Er wordt algemeen gedacht dat galstenen in de galblaas gevormd worden, niet in de lever. Er wordt gedacht dat het er enkele zijn, niet duizenden. Ze worden niet in verband gebracht met andere kwalen dan galblaaskolieken. Het is begrijpelijk waarom men dit denkt: tegen de tijd dat je acute pijn krijgt, bevinden zich enkele stenen in de galblaas. Ze hebben daar een acute ontsteking veroorzaakt en ze zijn groot genoeg en voldoende verkalkt om op de röntgenfoto waargenomen te kunnen worden. Als de galblaas dan verwijderd wordt, zijn de acute aanvallen over, maar de bursitis en andere pijnen en verteringsproblemen blijven. 

Het is duidelijk hoe het werkelijk zit. Mensen die hun galblaas operatief hebben laten verwijderen, krijgen nog steeds vele, met gal bedekte stenen en iedereen die de moeite neemt om zijn stenen te ontleden zal zien dat de concentrische cirkels en cholesterolkristallen exact overeenkomen met medische foto's van "galstenen".

(N.B.: wees niet teleurgesteld als de stenen die je uit je lever krijgt niet zo groot zijn als die op de foto's, of als je geen parasieten eruit krijgt. Zelfs al krijg je alleen maar een paar dozijn kleine steentjes, dan heb je al een hoop bereikt voor je lever en je algehele gezondheid.)


Bestel hier het boek van Andreas Moritz voor maar € 35,50

Leverreiniging Uitleg tweedaagse reiniging - Natuurlijk gezond - Santura

Andreas Moritz is overleden op 21 oktober 2012 Lees hier meer


13e_22_04_12_Dous Uitleg tweedaagse reiniging - Natuurlijk gezond - Santura

 

 

Klik hier om meer foto's van galstenen te zien

Doe nooit een leverreiniging zonder daarna je darmen te reinigingen!