MENU

Natuurlijk gezond

Ben jij er klaar voor om zelf de verantwoording te nemen voor jouw gezondheid en vitaliteit?
Wil jij begeleid worden naar een oude dag vol gezondheid, bruisende vitaliteit en geluk? Lees de ervaringen

 

 

Maak van een sippe lever, weer een blije lever en krijg een enorme energieboost

sippe-lever Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - Santurablije-lever Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - Santura

 

 

 

Wat weet je na het lezen van dit artikel?

 • Waar je lever zit
 • Hoe in de 1e wereldoorlog het effect van koffieklysma’s werd ontdekt
 • Wat de voordelen zijn van het doen van koffieklysma’s of infusies en hoe het komt dat je hier zo'n enorme energieboost van krijgt
 • De geweldige voordelen en eigenschappen van Glutathion voor jouw lichaam
 • Welke koffie er wordt gebruikt
 • Hoe een koffie-infusie bij ons in de praktijk plaatsvindt

 

Waar zit mijn lever eigenlijk in mijn lichaam?
Je lever is, op je huid na, je grootste orgaan en bevind zich rechts boven in je buik.
Als je voelt onder de onderste rib rechts onder je borst, dan zal zich daar nog een klein stukje van de lever bevinden. Als je hier met je vingers drukt en dit pijnlijk of gevoelig is, weet je dat je lever zeker aandacht nodig heeft.

lever Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - Santura

Ontdekking van de enorme werking van koffieklysma’s
Tijdens de eerste wereldoorlog kwamen verpleegkundigen er bij toeval achter. Zij moesten patiënten voorbereiden op een operatie met klysma’s. Omdat ze op dat moment geen water hadden, gebruikten ze de koffie, die in grote hoeveelheden klaar stond om de artsen (die soms uren achtereen moesten opereren) wakker te houden.
Zij ontdekten dat de patiënten direct veel minder pijn hadden en zich veel beter gingen voelen.

Voordelen van koffieklysma of infusie:

 • Normaal gaat je bloed 2,5 keer door je lever in een periode van 15 minuten. Tijdens het doen van de koffieklysma is dit 5 keer
 • De cafeïne stimuleert de lever en de galgangen om zich te openen om afvalstoffen te dumpen in het eliminatiesysteem. Waarom zou ik dan geen koffie drinken? Ten eerste omdat je geroosterde koffie drinkt, waarin de Palmitaten vernietigd zijn en ten tweede omdat de koffie die je drinkt een negatief effect kan hebben op je bijnieren
 • Door de cafeïne wordt gal geproduceerd
 • Palmitaten verhogen de Glutathion. Glutathion is een heel krachtig anti-oxidant (5.000 x krachtiger dan vitamine C of E). Daarnaast is Glutathion een krachtige ontgifter. Het neemt toxinen goed op
 • Toename van Glutathion met 300 – 1000 procent door koffie enema

Glutathion, Moeder van alle Antioxidanten (uit: Ortho Health Foundation April 2016)
oud-jong Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - SanturaGlutathion is de belangrijkste lichaamseigen stof die het lichaam inzet om gifstoffen waar wij continu aan worden blootgesteld onschadelijk te maken. Er zijn vele factoren die een aanslag doen op de lichaamsvoorraden van glutathion zoals: stress, vervuiling, straling, infectie, medicijnen, slechte voeding, veroudering, sport en verwonding. Drie belangrijke functies van glutathion zijn de detoxificerende eigenschappen, de immuun versterkende eigenschappen en de anti-oxidatieve functie.


In principe kan het lichaam zelf glutathion aanmaken uit de componenten waaruit het is opgebouwd, namelijk de aminozuren cysteïne, glutamine en glycine. De combinatie stress en ongezonde voeding, of ziekte kan ervoor zorgen dat het lichaam niet meer in staat is om voldoende hoeveelheden glutathion te produceren. Deze glutathion deficiëntie leidt tot cel beschadiging en het verlies van het vermogen om optimaal te functioneren. Onze energie daalt en ontsteking komt vaker voor. Ziekte ontstaat makkelijker of het verouderingsproces wordt versneld.

Koffieklisma’s of infusies met biologische ongebrande groene koffie helpen de lever om glutathion aan te maken

De vier belangrijke functies van glutathion zijn detoxificatie, anti-oxidatie, immuunmodulerend en DNA beschermend
Detoxificatie
detoxificatie Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - SanturaGlutathion bindt zich aan vetoplosbare toxines, zoals zware metalen, oplosmiddelen, pesticiden en maken deze in wateroplosbaar, zodat ze via urine kunnen worden uitgescheiden (Fase II, Leverdetox). De lever is de grootste Glutathion reservoir en beschermt op zijn beurt ook de leverfunctie zelf.

Anti-oxidanten recycling systeem
anti-oxidanten Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - SanturaGlutathion is de krachtigste endogene vrije radicalen vanger en is het enige anti-oxidant die voortdurend regenereert om zelf weer vrije radicalen te neutraliseren. Glutathion draagt ook bij aan het hergebruiken van andere anti-oxidanten die geoxideerd zijn geraakt, zoals vitamine C, vitamine E, alfa-liponzuur en coënzym Q10 waardoor de capaciteit van het anti-oxidantensysteem sterk wordt vergroot.

Immuunmodulerend
immuunmodulering Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - SanturaGlutathion versterkt ook het immuunsysteem door de reproductie en activering van lymfocyten, en is betrokken bij bijna alle eigen genezing en beschermingsmaatregelen van het lichaam. Een gezonde groei en activiteit van het immuunsysteem is afhankelijk van glutathion. De snelheid van de aanmaak van lymfocyten bij contact met een ziekteverwekker, en ook de aanmaak van Interleukines en antilichamen wordt mede mogelijk gemaakt door de voorraad beschikbare glutathion. Deskundigen zijn het erover eens dat bijna alle functies aandoeningen en ziekten beginnen met een ontsteking op cellulair niveau. Glutathion bezit krachtige anti-inflammatoire eigenschappen rechtstreeks in cellen en bevordert een goede gezondheid.

DNA beschermend
dna Koffie Infusie - Natuurlijk gezond - SanturaGlutathion beschermt de cellen en het DNA. Wanneer het gehalte aan glutathion voldoende aanwezig is worden onze celkernen en het DNA beschermd. Glutathion beschermt alle celactiviteit en zorgt voor een optimale werking van de cellen en dus de gezondheid van het lichaam als geheel.

 

Welke koffie wordt er gebruikt?
De koffie wordt vooraf speciaal voor jou bereid. We gebruiken hiervoor 3 afgestreken eetlepels organische groene koffie in Kangen water met PH 9,5. Na bereiding voegen we zoveel Kangen water toe tot de koffie op lichaamstemperatuur is.
Wij gebruiken Robusta Health koffie die door een klein familiebedrijf in Ierland op een heel bijzondere en zorgvuldige manier wordt gebrand.
Klik hier als je er meer over Robusta Health wilt lezen

Hoe gaat het in zijn werk?
Voorbereiding:

 • Start het liefst 2 dagen van te voren met het gebruik van Oxy Powder, zodat de darm al wat schoner en leger is. 
 • Je krijgt van ons 2 capsules actieve kool (deze zorgen voor het binden en goed afvoeren van vrijgekomen afvalstoffen) voorafgaande aan de koffieklysma.
 • We starten een normale colon hydrotherapie behandeling.
 • Na het laten circuleren van het water (ongeveer 5 minuten), laten we eerst de koffie naar binnen lopen. De koffie kan dan direct de lever aanzetten om afvalstoffen te lozen en gal en glutathion te produceren.
 • Je krijgt de Bemer-pad op je buik, schuin van links onder naar rechts boven (op de lever), zodat de doorbloeding extra wordt gestimuleerd.
 • We geven de koffie ongeveer 10 minuten de tijd om zijn heilzame werk te doen.
 • Daarna zetten we het apparaat op legen en laten het water weer even circuleren.
 • Na eventuele lozingen van de darm, volgt een normale darmspoeling, zodat zowel de darm als de lever goed gehydrateerd (van schoon water voorzien) worden en alle afvalstoffen kunnen worden afgevoerd.

Nazorg:
Je krijgt van ons 2 capsules actieve kool na de koffieklysma en natuurlijk ook nog de vertrouwde groente/kruiden bouillon.


De kosten voor een koffie-infusie zijn € 77,- en komen bij de kosten voor een normale colon hydrotherapie behandeling. De totale kosten voor deze bijzondere behandeling zijn dus € 234,-.

Lees hier een ervaring met de koffie-infusie


Boek je colon hydrotherapie behandeling inclusief koffie-infusie direct hier onder

(Scroll naar beneden voor instructie)

Klik hier als je online je afsprakenoverzicht wilt opvragen


Let op: Als je nog nooit bij ons in de praktijk bent geweest, klik dan op het pijltje naast koffie-infusie, scrol dan verder naar boven en kies voor de optie: darmspoeling en intake. Bij de eerste afspraak kun je namelijk niet voor een infusie kiezen. Wij adviseren de eerste afspraak nog geen infusie te doen, omdat het belangrijk is de darm eerst voor te bereiden met een gewone behandeling. 

Als je een afspraak met koffie of tarwegrasinfusie boekt, krijg je geen keuzemogelijkheid voor een therapeut. Deze afspraken vinden altijd plaats bij Liesbet.
 
Kies de gewenste datum in de kalender en geef je gegevens door indien je nog niet bij ons geregistreerd bent. Let op: Er verschijnt een extra scrolbalk. Denk erom dat je helemaal naar beneden scrolt. Je moet 2x je wachtwoord ingeven en dan op "ga verder" klikken.
 
Als je al eens bij ons in de praktijk bent geweest en hebt geboekt via de website, kun je direct boeken met behulp van je e-mailadres en wachtwoord. Anders moet je eenmalig je gegevens invullen en de bevestigingsmail aanklikken die je daarna ontvangt.

De afspraak is pas definitief, nadat je een bevestigingsmail hebt ontvangen van de afspraak. Als je deze niet direct ontvangt, is de afspraak nog niet definitief (let op: Dit is een andere mail dan de bevestiging van het registreren).

Neem bij onduidelijkheid s.v.p. contact met ons op (0343 755 377) of via

Klik hier als je online je afsprakenoverzicht wilt opvragen